Ευρυτάνειος Αγώνας Δρόμου

Ευρυτάνειος Αγώνας Δρόμου

Ο Ευρυτάνειος δρόμος είναι ένας ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου ορεινής διαδρομής, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος των εν Αθήναις και απανταχού Κρικελλιωτών Ευρυτάνων, «ο Άγιος Νικόλαος» από το έτος 2008, σε συνεργασία αρχικά με τον Α. Σ. ΤΕΛΜΗΣΟΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ και στην συνέχεια με τα αθλητικά σωματεία ΑΠΣ Καρπενήσι 2002 και Α.Σ. Κεραυνός Κρικέλλου. Πλέον γίνεται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Ο αγώνας ξεκινά από το Μνημείο στα Κοκκάλια, εκεί όπου έγινε η ιστορική μάχη των Αιτωλών και Ευρυτάνων εναντίον των Γαλατών το 279 π.Χ..

Οι αθλητές έχουν την δυνατότητα να τρέξουν στα απαράμιλλης ομορφιάς βουνά της Ευρυτανίας, απολαμβάνοντας εκπληκτική θέα σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής τους. Για περίπου 1000 μ. τρέχουν σε ένα ιδιαίτερο μονοπάτι που συνδυάζει φυσική ομορφιά και αθλητική πρόκληση. Ο δρόμος που διασχίζουν περιέχει μια απαλή διαδρομή με μικρά ανηφορικά επίπεδα και μετά από περίπου 20 χιλιόμετρα καταλήγει στην κεντρική πλατεία του Κρίκελλου, όπου βρίσκεται και ο τερματισμός.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν στην ιστοσελίδα https://evrytaneiosdromos.gr

καθώς και στο facebook, στη σελίδα Evrytaneios Dromos.

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε