Αθλητικός Σύλλογος "ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΡΙΚΕΛΛΟΥ"


«Η Ιστορία του Κεραυνού ξεκινά εν έτη 1989 ,όπου το Μάρτιο εκείνης της χρονιάς εγκρίθηκε το καταστατικό του συλλόγου από το πρωτοδικείο Ευρυτανίας και τον Ιούνιο του 1990 αναγνωρίστηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού! Είχε προηγηθεί η επίσκεψη του γενικού γραμματέα αθλητισμού κ. Στέλιου Σφακιανάκη στο Καρπενήσι το Νοέμβριο του 1989,ο οποίος παρότρυνε για την ίδρυση Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματίων της Ευρυτανίας!Μαζί του επισκεφτήκαμε το γήπεδο ποδοσφαίρου και μπάσκετ,καθώς και τον Κρικελλοπόταμο για την διεξαγωγή αγώνων καγιάκ! Τελικά μας έδωσε δια μέσου της Νομαρχίας 3.000.000δραχ. για το γήπεδο 2 μπασκέτες 3 μπάλες ποδοσφαίρου και 200.000δραχ επιχορήγηση! Ο Κεραυνός κατά την επίσκεψη του ΓΓΑ στο Κρίκελλο παρέθεσε γεύμα στην ταβέρνα του Πανάρα μαζί με άλλους παράγοντες και μέλη του συλλόγου.

Τον Μάιο του 1990 στη Δυτική Φραγκίστα με άλλους 9 συλλόγους υπογράψαμε το καταστατικό και πήραμε την απόφαση για την ίδρυση της ΕΠΣΕ! Έτσι μπορούσε να διεξαχθεί πρωτάθλημα Τοπικό με μία κατηγορία. Στη συνέχεια η ΕΠΣΕ αναγνωρίστηκε από την ΕΠΟ!

Τον Οκτώβριο του 1990 άρχισε το πρωτάθλημα με 10 ομάδες! Πρώτος αγώνας στην ιστορία του Ευρυτανικού πρωταθλήματςο ήταν η αναμέτρηση Κεραυνός Κρίκελλου-Δόξα Ραπτόπουλου ημέρα Σάβαττο! Την Κυριακή έπαιξαν οι υπόλοιποι! Το Κρίκελλο έχασε 5-1 στο παρθενικό του ματς.Θυμάμαι σε εκείνο τον αγώνα κόψαμε 200 εισητήρια και παίξαμε με δανεική ενδυμασία του ΑΠΟΚ. Από το Κρίκελλο ήταν μόνο 3 παιδιά και τα υπόλοιπα από το Καρπενήσι! Στη δεύτερη αγωνιστική παίξαμε με το Παλιοκατούνο στο Κερασοχώρι και γνωρίσαμε τη μεγαλύτερη ήττα 11-2 στην ιστορία του Κεραυνού!Απογοήτευση μεγάλη μετά τη συντριβή! Δεν το βάλαμε όμως κάτω και άρχισαν να έρχονται τα παιδιά απο το Κρίκελλο!Άρχισαν σιγά σιγά να έρχονται τα θετικά αποτελέσματα και πετύχαμε τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία μας, με 11-0,ενάντια στην ομάδα του Αγίου Νικολάου το Μάιο της ίδιας σεζόν!Τελικά εκείνη την χρονιά τερματίσαμε 7οι έχοντας τιμωρηθεί και με -6 βαθμούς επειδή δεν κατεβήκαμε σε 2 αγώνες!»

Η φωτογραφία με την πρώτη ομάδα του Κεραυνού, μαζί με τις 9 υπόλοιπες ομάδες ,κοσμεί τα γραφεία της ΕΠΣΕ!

Το πρώτο συμβούλιο του Κεραυνού ήταν: Πρόεδροs Θανάσηs Τσαμαδόs Αντιπρόεδρος Θεόδωρος Σαρρής Γεν.Γραμματέας Μπάμπης Μπεσλεμές Ταμίας Νίκος Τσιμιτσέλης Ειδικός Γραμματέας Αλέκος Χουλιάρας
Μέλη Βασίλης Παπαδημητρίου και Γιώργος Παθούλας.

Πρώτος προπονητής του Κεραυνού ήταν ο Γιώργος Σαρρής, ο οποίος ήταν και παίκτης συγχρόνως!Πρώτος σκόρερ στην ιστόρια είναι ο Μπάμπης Μπεσλεμές.

Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του Κεραυνού χρονολογούνται τις περιόδους 1994-1995,1997-1998 και 2000-2001 όπου κατάφερε να βγει 1ος στο πρωτάθλημα της Β' ΕΠΣΝΕ και να ανέβει στην Ά κατηγορία. Ωστόσο τα κύπελλα που υπάρχουν στη συλλογή του Κεραυνού είναι συνολικά δύο, καθώς την σεζόν 1994-1995, εξαιτίας άρνησης της ομάδας να αγωνιστεί στην Α' κατηγορία, δεν της δόθηκε το κύπελλο!

Παρατίθενται οι σχετικές σελίδες με όλα τα νέα του "Κεραυνού Κρικέλλου":

https://keraunoskrikellou.wordpress.com/about/

https://keraynoskrikellou.blogspot.com/

Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε